Canadian seal hunts

2006-03-25

Canada? Civilized country, right?

Hmmm, not so sure… Do you know about Canadian seal hunts? It really makes one wonder…

← First video game Floor kaya goban →

6 thoughts on “Canadian seal hunts”

Keo 2006-03-26

Zkusil ses podívat i na jiný zdroj? Třeba wikipedie tvrdí: “The seals that are hunted must be independent, self-reliant animals. Infant seals may still be killed legally once they moult, which begins at about 2 weeks of age. … Quotas are normally given as number of 1+ individuals (one year and older), each 1+ animal equalling 2 pups.” Jak se tohle liší od pěstování třeba kuřat pro jídlo v obrovskejch fabrikách? Viděl jsi někdy, jak to tam vypadá? Uznávám, že takový kuře není ani zdaleka tak roztomilý jako malej lachtan, ale v principu je to to stejný.

tasuki 2006-03-26

Tak zrovna ten odkaz na google ukazuje spooooustu zdroju, takze nevim, jak to myslis s tim “zkusil ses podivat na jiny zdroj?”. A jestli chces jeste nejaky jiny zdroj: http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4392217.stm http://newssearch.bbc.co.uk/cgi-bin/search/results.pl?q=seal+hunt

Na wikipedii ma ten clanek nalepku {{TotallyDisputed}} (The neutrality and factual accuracy of this article are disputed), takze se mu asi neda tak uplne verit. Kure je spatnej priklad, to ani neni savec, ale uznavam, ze zabijeni treba prasat je taky asi casto hnusne. A nejde jen o to, ze je zabiji, ale i o to, jakym zpusobem se to deje, nektere ty fotky jsou fakt dost strasne.

Keo 2006-03-26

Sorry, díval jsem se jenom na prvních pár odkazů, pořádně jen na první, ale už jsem o tom četl dřív. Ten článek na wikipedii je sice disputed, ale IMHO už by neměl být. Přečti si tu diskuzi. Potřebuje jenom rozšířit. To s těmi savci myslíš vážně? Proč by se mělo humánně zacházet jenom se savci a ne se všemi obratlovci, potažmo jakoukoliv jinou skupinou. A víš jak se zabíjí kuřata? Je to stejně nechutný jako zabíjení lachtanů. A umírá jich tak o několik řádů víc. Námitka, že zabíjet zvířata pro jídlo je něco úplně jinýho než pro kožešinu u mě moc neobstojí. Taky nemusíme žrát maso tolik, stejně jako se nemusí nosit kožichy. V tomhle je to úplně stejný. Až do těch detailů, že třeba králíci jsou taky malí, bílí a roztomilí. Akorát je nikdo nemlátí po hlavě, ale zabíjejí je elektrickým proudem. BTW, četl jsem, že populace lachtanů se značně zvětšila a že je potřeba ji nějak kontrolovat. Taky je zajímavý, že třeba WWF proti tomu nic nenamítá.

tasuki 2006-03-26

No humanne by se melo zachazet se savci, protoze jsem taky savec. Savci jsou mi blizsi nez ptaci, ptak nejsem. ;-) Ano, jasne, muzeme byt bylozravci (vetsinou si rikaji vegetariani), ale prijde mi to jako extrem. Na druhou stranu kozich z lachtana nikdo nepotrebuje, dal by se uplne klidne nahradit kozichem syntetickym. S nahrazovanim masa je to ale trosku problem…

Keo 2006-03-26

Aby nedošlo k omylu, neobhajuju vegetariánství.

> No humanne by se melo zachazet se savci, protoze jsem taky savec. Savci jsou mi blizsi nez ptaci, ptak nejsem.

LOL. Kromě toho seš taky strunatec. Takže by se mělo zacházet humánně i se všemi strunatci. Ne? A proč teda se savci ano? Když takový šimpanz je ti blíž než třeba pes. Jsme přece hominidi, ne nějaký psi, no ne? :-)

tasuki 2006-03-26

Cim bliz mi dany biologicky druh je, tim humanneji by se s nim melo zachazet. :-)

Add your commentHow does this work?